У с. Булахівка лелеки ледь не залишились без гнізда (ВІДЕО)

896

Наприкінці березня жителька села Булахівка Павлоградського району звернулася до енергетиків по допомогу. Жінка повідомила, що гніздо лелек через свою велику вагу впало з електроопори.

Енергетики відгукнулися на прохання і позапланово встановили на опорі платформу. Як тільки фахівці завершили роботи, до гнізда прилетів птах.

«Це вже друге гніздо у Павлоградському районі, яке встановили цьогоріч. Ми моніторимо заселення наших конструкцій птахами. Середній відсоток щорічно становить понад 85%. З власного досвіду, щоб так швидко лелеки приймали нове гніздо, як цього разу, я ще не бачила. Вважаємо це добрим знаком, і сподіваємося, що ці птахи принесуть Україні радість і мир», — зазначила головна фахівчиня відділу екобезпеки ДТЕК Дніпровські електромережі Алла Павлова.

З початку повномасштабної війни фахівці компанії укріпили вже 37 платформ.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Усього у Дніпропетровській області на електроопорах встановлені 226 спеціальних платформ під лелечі домівки. Вони дозволяють убезпечити птахів від можливого ураження струмом. Також такі роботи захищають мешканців домівок від аварійних відключень, що можуть бути спричиненні сповзанням гнізд на дроти.