У Тернівці міський голова і 4 співучасника «заробляли» на ремонті доріг ― прокуратура

1721

За даними слідства, міський голова разом з директором комунального підприємства налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

До протиправної діяльності залучили керівника, бухгалтера та інженера підконтрольних підприємств, з якими уклали договори щодо проведення поточних ремонтів доріг. В документи щодо якості та вартості ремонтів внесли неправдиві дані. Також зазначили техніку, яка не використовувалася під час ремонту. Акти виконаних робіт передали до казначейської служби й на рахунок ТОВ зайшли бюджетні кошти.

«Внаслідок протиправних дій підозрюваних завдано понад 2 млн грн збитків державі. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї із міських рад області й чотирьом його співучасникам. Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28,  ч. 5  ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», ― йдеться у повідомленні прокуратури.

У ході 35 санкціонованих обшуків вилучили телефони, комп’ютерну техніку, документацію, елітні автомобілі, печатки, чорнові записи, гроші у різній валюті.   

Міський голова і ще два фігуранта вже під вартою, стосовно інших учасників розгляд триває.

«Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено і встановлено обвинувальним вироком суду», ― зазначають в прокуратурі.