Готував ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю

1150

Кіберфахівці Служби безпеки зірвали спробу мешканця Дніпропетровщини скоригувати ракетний удар по військовій та критичній інфраструктурі.

Як повідомили в Управлінні СБУ Дніпропетровської області, зрадника затримали «на гарячому», коли той проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони. Зловмисник хотів встановити орієнтовну кількість українських захисників, які перебували на стаціонарному лікуванні. Також він стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу. Інформацію та координати намагався передати до фсб через анонімний час у месенджері. Ці дані потрібні були для підготовки ракетного удару по військовому шпиталю у Дніпрі.

Стежив російський агент і за місцевою ТЕС та прилеглою територією. Доповідав рашистам про технічний стан об’єкта для нової серії повітряних атак на місто.

За даними слідства, агентом виявився 22-річний місцевий житель, якого у лютому цього року дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби. За співпрацю з окупантами зрадник отримував на власні банківські реквізити грошову «винагороду». Особу куратора також вдалося встановити.

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.