У Павлограді відкрили цікаву виставку фототехніки і світлин (ВІДЕО)

588

18 березня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрили виставку «Володарі машини часу. Фото як мандрівка у минуле…». На ній можна побачити більше сотні фотоапаратів різних епох з колекцій павлоградського музею, Кімнати бойової слави Прикордонних військ та приватної колекції історикині науки і техніки Ольги Ісаєвої.

Крім фототехніки, у музеї виставили фотографії павлоградців сторічної давнини, краєвиди міста.

Ще один елемент виставки ― фотопроєкт Ольги Ісаєвої «Шерлок у місті». Всі фото зроблені на старий фотоапарат і проявлені за технологією 1972 року. Учасник майже кожної фото ― песик Шерлок. А фотографували його на знайомих кожному павлоградцю вулицях міста.

Ольга Ісаєва має багато захоплень ― кінологія, каністерпапія, балет, астрономія, психологія… З дитинства цікавилася фотографією. Почала колекціонувати старі фотоапарати, і зараз таких у неї вже майже 40 штук.

«Дарували знайомі, щось знаходили, навіть на смітнику… Ми з чоловіком намагалися їх лагодити. Купили плівку, фотографували і вирішили проявити фото самостійно. Ми почали друкувати чорно-білі фото», ― розповідає Ольга Ісаєва.

Вона каже, що проявлення фото за старою технологією ― це наче магія. Такі фото мають свою атмосферу, а старі лінзи передають зоображення зовсім по-іншому, аніж камера, наприклад, смартфона.

«Це фантастично і дивуюче, як на поверхні паперу, що оброблений в кілька шарів реактивами, починає проявлятися зоображення. Коли у тебе є декілька секунд для проявлення реактивів, це додає адреналіну в процес», ― каже Ольга Ісаєва.

Виставка триватиме до 8 квітня. Діткам є солодкий бонус при проходженні фото-квесту «найди песика в міських краєвидах».

Адреса музею: пров. Музейний 8. Графік роботи: понеділок-субота 09:00-17:00.