У Павлограді розповіли, як працює ЦНАП Павлограда і які плани

729

У Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАПі) Павлограда надають 458 послуг. Зараз він розташований у Торговельному центрі «Гулівер». Також сюди перевели частину спеціалістів Управління соціального захисту населення.

Про це міський голова Павлограда Анатолій Вершина розповів на пресконференції, яка пройшла у ЦНАПі 6 березня.

«Я неодноразово розповідав, що спочатку думали розмістити ЦНАП в приміщенні Центральної бібліотеки, але проєкт був дуже дороговартістний ― близько 50 млн грн. Коли я зайшов  в торговельний центр і побачив, що другий поверх практично пустий, ми звернулися до власників з пропозицією про оренду. Ми порахували, що тих 50 млн грн вистачить десь на 40 років оренди… І розміщення тут зручне ― поряд автобусна зупинка, банки», — коментує Анатолій Вершина.

Оренда коштує близько 100 тис. грн на місяць.

«Ми пів року як переїхали. Закуплені нові меблі, техніка. Помітили, люди стали більш спокійні, менше конфліктують… Можливо, сонячне світло на них так впливає. Також свою роль відіграє електронна черга. Також нам передали планшет, завдяки якому послуги можуть отримати люди, які не чують, не розмовляють», ― розповів директор ЦНАПу Ігор Ілющенко.

З нового року надано майже 5 тис. послуг. Працює електронна черга. Надалі записатися можна буде й онлайн.

Найпопулярніші послуги — отримання витягу про нерухомість та реєстрація бізнесу.

Він зазначив, що незабаром у ЦНАПІ надаватимуть послуги з видачі паспортів, реєстрації транспортних засобів, видачі водійських посвідчень. У цьому році планують збільшити кількість послуг до 600.

Також у ЦНАПі працює проєкт «Я – ветеран» для учасників російсько-української війни.