Переселенцям дають гроші на відкриття мікробізнесу

428

Данська рада у справах біженців разом з Благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд  «Горєніє» розпочали програму підтримки внутрішніх переселенців, які планують зайнятися бізнесом. На реалізацію бізнес-ідеї можна отримати 1 тис. доларів.

«Люди звикли жити на державну допомогу. Виплати скоро закінчаться, а у деяких вже закінчилися. В умовах кризи люди не можуть знайти роботи — підприємства оптимізуються і скорочують штат. До переміщених осіб роботодавці відносяться з насторожую, у чому я бачу певну дискримінацію… Тому ми хочемо дати людям вудку, щоб вони могли ловити рибу», — пояснює Денис Гречко, голова БФ «Горєніє».

Розпочинається прийом заявок. Обов’язковими умовами для отримання гранту є: наявність реальної ідеї для створення мікробізнесу, готовність працювати легально (реєстрація у якості приватного підприємця) Отримати грант зможуть 300 бізнес-проектів. Заявки вже почали подавати люди з усієї Дніпропетровщини. За словами Ганни, представника Данської ради, в основному ідеї стосуються відкриття перукарської або манікюрної справи, власної пекарні тощо.

Одержувачі гранту отримають юридичну і бухгалтерську допомогу в організації своєї справи.

Заповнити заявку на участь у проекті можна за посиланням.

За телефоном +38 099 95 55 725 можна отримати консультацію.

Є можливість заповнити заявку у телефонному режимі або в офісі БФ «Горєніє» (вул. Полтавська, буд. 129, оф. 403).

P1300412