У Павлограді змінилося харчування для учнів

730

У навчальних закладах міста, які працюють за змішаною формою, запровадили кейтеринг. Відтепер фірма-підрядник розвозить по ліцеях, гімназіях та садочках вже готову їжу у гастроємностях з підігрівом.

За словами начальниці відділу освіти Павлограда Ірини Дем’яненко, перейти на такий формат харчування довелося через війну.

«Фірма, яка надає нам ці послуги, у місті вже шість років. До широкомасштабної війни вони заключали договори оренди, набирали штат кухарів і працювали на харчоблоках у навчальних закладах. Зараз заняття відвідують значно менше дітей. Тому ми перейшли на кейтеринг. Під час війни це дозволено. Тепер усю їжу готують на одному харчоблоці, а експедитор розвозить її у термобоксах», – пояснює пані Ірина.

Вона запевняє, що їжа свіжа та смачна. Якість страв перевіряють медсестри та ставлять відмітки у брокеражних журналах.

До речі, учнів продовжують годувати «за Клопотенком». Педагоги кажуть, що діти вже трохи звикли до здорового харчування. Більше овочів, менше солі та цукру – ось основні принципи нового меню.

Наразі середня вартість шкільного обіду – 60-70 грн. На ці кошти дитині можуть запропонувати приблизно таке меню: каша вівсяна, паровий биток, салат з капусти та моркви, банан. Також можна замовляти буфетну продукцію – випічку та чай чи какао, це вартує близько 30 грн.

Пільгові категорії учнів харчуються, як і раніше – безкоштовно, за 50% чи з іншою компенсацією з бюджету, залежно від пільги.

З 1 лютого почали годувати і діток у садках. Зараз у Павлограді працюють чотири заклади дошкільної освіти.