Генератори, нові вікна та матеріали: як в умовах війни модернізується «Павлоградтеплоенерго» (ФОТО)

426

КП «Павлоградтеплоенерго» залучає іноземні кошти для модернізації підприємства. Зокрема, донори нададуть безкоштовну трубну ізоляцію на 1,3 млн грн., повністю замінюють вікна на котельній, де їх вибило вибухом після «прильоту» на суму 3,4 млн грн. Про це під час сесії міської ради розповів мер Анатолій Вершина.

Також додатково вдалося залучити на підприємство когераційну установку від USAID, насосне обладнання, екскаватор-навантажувач, майже 4 км труб, аварійний запас матеріалів.

Директор КП «Павлоградтеплоенерго» Петро Ковальчук показав генератор на платформі, який вже готовий до роботи

«Загальна сума, яку ми залучимо тільки для допомоги КП «Павлоградтеплоенерго», тільки вдумайтесь, — 135,3 млн грн у 2024 році», — зазначив Анатолій Вершина.

На «Павлоградтеплоенерго» закупили пересувні генератори — вони дозволять заживлювати невеликі котельні. Частину котелень забезпечили стаціонарними генераторами.

«Ми зробили все, щоб забезпечити котельні альтернативними джерелами електроенергії. Але є специфіка. Одна з найбільших котелень, яка забезпечує центр міста, вона дуже потужна, для неї треба приблизно мегават електроенергії. Тому зараз розробляється проєкт когераційної установки — це виробництво електроенергії з газу», — каже Анатолій Вершина.

Але у випадку повного блекауту повністю запустити всю систему опалення міста на генераторах не вдасться. На такий випадок у підприємстві розробили план, за яким доведеться зливати систему.

Читайте також: Виграли грант: Павлоград буде ремонтувати очисні споруди