У Павлограді енергетики застосовують унікальну технологію ремонтів

375

За 2023 рік в Дніпропетровській області енергетики виконали без відключень майже 10 тис. ремонтів на повітряних лініях 0,4 кВ. Наразі проводять їх не тільки у мережах 0,4 кВ, а й на лініях середньої напруги. Компанія придбала спеціальну автовишку, що може працювати під напругою 6-20 кВ. Це унікальна технологія для України, яку зараз використовують у Павлограді.

Про це повідомляє ДТЕК Дніпровські електромережі.

«З 2018 року одними з перших в Україні почали опановувати технологію ремонтів без відключень електропостачання. Наразі на Дніпропетровщині так проводиться вже 67% ремонтів на лініях. Це майже вдвічі більше, ніж до повномасштабної війни», — йдеться у повідомленні.

Мета — проводити без знеструмлення клієнтів абсолютну більшість ремонтів

«Але для того, щоб технологія розвивалася, треба змінювати застарілу нормативно-правову базу на рівні держави. Адже її непристосованість значно збільшує вартість застосування методики в Україні», — розповів генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Навчання енергетиків в залежності від складності робіт триває від 3-х днів (роботи у шафах обліку) до 3-х місяців (роботи на повітряних лініях 6-20 кВ). Воно проходить на спеціальних тренувальних полігонах в Польщі та у с. Межиріч у Дніпропетровській області, де створили сучасну базу під таке навчання.