Свята в бомбосховищі… Діти з окупованих територій отримали солодкі подарунки

436

28 грудня у сховищі Міського культурно-дозвільницького центру «МИР» провели новорічний театралізований захід. На цей раз гостями стали 50 діток та їхніх батьків. Вони виїхали з територій, які окуповані, або де ведуться бойові дії. Захід організували на прохання Ради ВПО м. Павлоград, а волонтер Яна Катасонова допомогла передати дітям солодкі подарунки від народу Ірландії. Це стало можливим завдяки ініціативі Bake sale for Ukraine (розпродаж випічки для України), яка вже стала традиційною у Дубліні.

Читайте також: Павлоградським діткам передали подарунки від ірландських благодійників (ВІДЕО)

«Вистава дуже сподобалася, я у захваті. Дівчата і хлопці дуже гарно танцювали, такі пластичні — просто супер!» — каже Ксенія з м. Мелітополь. Родина з двома дітками переїхала в Павлоград майже півтора роки назад.

Голова Ради ВПО Тетяна Шик зазначає, що зараз така підтримка дуже важлива.

«На жаль, наші діти не можуть подивитися виставу у великій залі, всі свята проходять в бомбосховищах… Але, не зважаючи на це, свято вийшло дуже душевним, яскравим. Дякуємо українцям в Ірландії, які проводять благодійні ярмарки, щоб зібрати кошти для України. Завдяки цьому ми змогли видати дітям солодкі подарунки під ялинку», — розповідає Тетяна Шик.

«Нам дуже сподобалося, дитина щаслива. Ми заповнили гугл-форму та чекали запрошення, дзвінка… Ми дуже вдячні організаторам за таке свято, за подарунки… Таких емоцій дітям дуже не вистачає, вони пам’ятають обстріли… Окрема подяка за подарунок…», — коментує глядачка з м. Дружківська (Донецька область).

Анонси подібних заходів, а також інших активностей для внутрішньо переміщених осіб викладають у Телеграм-каналі Ради ВПО Павлограда https://t.me/RadaVPO_Pavlograd