На павлоградців чекає третя платіжка за газ

2109
Фото з відкритих джерел

В Україні з нового року мешканцям багатоповерхівок прийдуть платіжки за утримання газової мережі в будинку. Розмір платежу становитиме в середньому близько 25-65 грн на місяць, залежно від будинку. А надавати послугу буде оператор газорозподільчих мереж. Про це пише «Обозреватель».

Оператори газорозподільчих мереж (облгази) мають до 5 січня розрахувати вартість технічного обслуговування газових мереж всередині будинку. Простіше кажучи, це труба від точки входу в будинок. Вже кілька років у тарифах на газ немає такого складника, як «обслуговування внутрішньобудинкових мереж», тож ці труби ніхто не обслуговує, і це небезпечно.

Читайте також: В Павлограде жители перекрыли трассу с требованием включить газ домам (ФОТО и ВИДЕО)

Підписувати новий договір не потрібно, якщо послугу надали, договір вважається підписаним. Проте його мають розмістити до 5 січня на сайті компанії. В обслуговування входить: огляд газопроводу, перевірка на щільність, випробовування під тиском, огляд газового обладнання, обслуговування запірних пристроїв.

До 5 січня 2024-го оператори на своїх сайтах мають розмістити вартість техобслуговування для кожного багатоповерхового будинку, а також графік проведення техоглядів.

У «Полтавагаз» для прикладу розрахували: вартість робіт у будинку на 36 квартир становить 5600 грн. Кожна квартира має заплатити 155,5 грн разово за період або щомісяця платити по 25,9 грн впродовж 6 місяців. Ціна залежатиме від багатьох факторів: обладнання, стану мереж тощо.