У Павлограді звучала класична гітара (ВІДЕО)

141

Творче об’єднання «Класична гітара» та зразковий ансамбль «Камертон» продемонстрували свої таланти на вечорі у Центрі молодіжного спілкування «Позитивний Павлоград».

Загалом у творчому об’єднанні навчається близько 20 дітей, 6 з них беруть участь у зразковому ансамблі. Наймолодшому з учнів — 7 років. В цьому році юні музиканти зайняли І місце на Міжнародному конкурсі класичної музики «Золота ліра», який проходив у м. Дніпропетровськ.

P1300196

На творчому вечорі в «Позитивному Павлограді» ансамбль «Камертон» зіграв найвідоміші гітарні композиції — російські романси, хіти «The Beatles», класичні твори Іоганна Себастьяна Баха, Ейто́ра Вілла-Лобоса, Лео Брауера, Скотта Джопліна та ін. Керівник творчого об’єднання «Класична гітара» Марина Попадинець розповіла про історію гітарної музики від прадавніх часів до сучасності.

«За останні  роки 5 випускників поступили у Дніпропетровське Училище Культури. Дехто з них бере участь в ансамблі училища, який є затребуваним на концертах як міського, так і обласного рівня. Мене дуже радує, що діти не полишили заняття гітарою», — говорить Марина Попадинець.

Вихованці творчого об’єднання мріють відвідати з концертом Львів.

«Ми би хотіли продемонструвати таланти Павлограда і за кордоном, якби мали спонсорів», — зауважила Марина Попадинець

P1300191