Ракетний удар по Павлоградському району: що кажуть очевидці (ВІДЕО)

5389

Вранці 8 грудня війська РФ завдали ракетного удару по Павлоградському району Дніпропетровщини. Внаслідок атаки одна людина загинула, восьмеро отримали поранення. На місці події побували кореспонденти каналу «Суспільне Дніпро».

Місцева жителька Алла розповідає, через удар у будинку повилітали вікна, пошкоджений дах та стіни.

«У нас там ще хата, там поки ніхто не живе. Там теж і вікна повилітали. Ніде ночувати, дома будемо. Зараз котел розтопимо дровами і будем тут ночувати. Світла тільки нема, газ перекрили», — каже вона.

Жінка каже, внаслідок атаки загинуло кошеня. Ще одне, на імʼя Нюся — вижило.

Місцева жителька Алла. Фото: Суспільне Дніпро

Надія — переселенка з Донеччини, каже в момент вибуху була вдома з сином.

«Було моторошно, бо я побачила яскравий спалах, хоч і вікна були закриті, і почула гуркіт. Я бігом до дитини, бо він був в іншій кімнаті. Вікна всі цілі», — розповіла жінка.

Наслідки ракетного удару по Павлоградському району. Фото: Суспільне Дніпро

Заступниця голови сільради Наталія Вареник каже, що пошкоджена наша пам’ятка архітектурна – храм. З’ясовуємо ступінь збитків.

«У нас в населеному пункті розгорнули штаб для того, щоб обігріти людей. У двох населених пунктах практично відсутні умови для проживання. У нас в кого житло пошкоджене, вони тимчасово проживають в родичів. Зараз ми працюємо з нашими донорами по наданню будівельних матеріалів», — каже Наталя Вареник.

За її словами, на майже двох вулицях немає світла. Та зазначає, що електрику мають відновити сьогодні.