На головну Новини Відділ ЦНАПу Троїцької територіальної громади

Відділ ЦНАПу Троїцької територіальної громади

Відділ ЦНАПу виконавчого комітету Троїцької територіальної громади було утворено 18 жовтня 2020 року, однак повноцінну роботу установа змогла почати тільки через 2 роки. Так, 18 жовтня 2022 року — момент старту функціонування місцевого ЦНАПу Троїцької СТГ, відкритого в період пандемії та запущеного в період війни.

Серед потенційних клієнтів установи — жителі 10 населених пунктів, розташованих на території громади чисельністю населення в 3354 людей, серед яких станом на середину осені 2023 року налічується 472 внутрішньо переміщені особи. Тільки тут вони можуть обрати будь-яку зі 184 соціальних послуг, що за своїми напрямами поділяються на:

— субсидії;

— матеріалу допомогу;

— пільги;

— відшкодування витрат за проживання ВПО;

— реєстрація місця проживання;

— передача землі у власність (оренду);

— отримання витягів ДЗК, НГО.

«Унаслідок уведення воєнного стану в Україні на окремі напрями діяльності нашого ЦНАПу було накладено мораторій, тож сьогодні він надає 164 послуги, включно з програмою «Я – Ветеран», — зазначає в.о. керівника Троїцького ЦНАПу Любов Карпович.

Найбільший попит серед населення Троїцької територіальної громади станом на другу половину 2023 року мають послуги:

— оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг;

— оформлення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

— оформлення державної допомоги за умови народження дитини;

— отримання одноразової допомоги «пакунок малюка»;

— оформлення статусу ВПО;

— отримання допомоги для ВПО;

— отримання витягу з РТГ;

— оформлення одноразової матеріальної допомоги на лікування;

— отримання витягу з ДЗК про земельну ділянку;

— отримання витягу про НГО.

Після значної технічної модернізації, впровадженої завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), відділ ЦНАПу виконавчого комітету Троїцької громади став затишнішим, приємнішим для відвідувачів і, що найважливіше, мобільнішим. Установа також отримала генератор, завдяки чому зможе безперешкодно надавати послуги навіть у період відключення електроенергії.

«Розуміючи важливе соціальне значення місцевих ЦНАПів, Обласна Військова Адміністрація за співпраці з проєктом USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» здійснює заходи з облаштування ЦНАПів Дніпропетровщини всім необхідним обладнанням», — коментує ситуацію Кримчак Юлія, заступник директора департаменту Дніпропетровської ОВА.

Відтепер роботу місцевого ЦНАПу спрямовано на якісне обслуговування населення за якомога коротший період часу і кваліфіковане надання адміністративних послуг. У межах функцій, покладених на відділ ЦНАПу, планується продовження роботи в напрямку розширення спектра послуг, підвищення якості обслуговування та використання в роботі сучасних інформаційних технологій.

«Завдяки проєкту USAID „Демократичне врядування у Східній Україні“ ЦНАП Троїцької територіальної громади отримав сучасну комп’ютерну техніку, комп’ютерні столи, офісні меблі, стелажі, стільці, офісні дивани й багато іншого начиння! — продовжує Любов Карпович. — Щомісяця наша установа отримує до 140 звернень, а необхідні послуги надаються через зручний віртуальний офіс. Безпосередньо у відділі ЦНАПу працює державний реєстратор, начальник відділу та адміністратор. Також створено два віддалені робочі місця у селах Привовчанське та Писарівка».

Підвищення рівня надання адміністративних послуг жителям Дніпропетровщини стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, отриманій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), і проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», що забезпечив технічну й експертну допомогу в оснащенні ЦНАПів об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області.

Exit mobile version