На головну Новини Росія вдарила по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження: загuнули понад 20...

Росія вдарила по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження: загuнули понад 20 бійців

Російська армія завдала удару по українських воїнах в прифронтовому селі на Запоріжжі. Військових, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

Про це повідомило видання «Українська правда» з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інші джерела.

Деталі: У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі. Військовий додав, що загинуло «дуже багато»захисників та цивільного населення.

«3.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області», — розповили джерела «УП».

Про цю інформацію непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

«Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо… Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів».

За даними військових, росіяни влучили ракетою “Іскандер-М” по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Міністр оборони України Рустам Умєров доручив головній інспекції Міноборони провести повну перевірку за цим фактом.

«Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Будуть з’ясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії. Наш ворог — підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів», — йдеться у повідомленні Умєрова.

Exit mobile version