На головну Новини Павлограду передали «соціальне таксі» для маломобільних людей (ФОТО)

Павлограду передали «соціальне таксі» для маломобільних людей (ФОТО)

Цього тижня Благодійний фонд «Право на захист» передав два спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей громадам Дніпропетровської області – Софіївській і Павлоградській. Загалом Фонд передав шість таких автомобілів. Крім Дніпропетровщини, їх отримали громади на Буковині та Київщині.

«Наявність спеціально обладнаного авто не просто вирішує певну потребу маломобільних людей та осіб з інвалідністю, а підвищує рівень якості життя у громаді загалом. Адже безперешкодний доступ до базових послуг має бути однією з основ сучасного українського суспільства», каже проєктна менеджерка Консорціуму Реагування від БФ «Право на захист» Катерина Задоєнко.

Павлоград є одним з найбільших міст Дніпропетровської області. Зараз тут перебувають на обліку 19 тис. внутрішньо переміщених осіб, також понад 10 тис. людей з інвалідністю.

«Я сам з Лисичанська, у мене є ампутація кінцівки. Дуже дякую Фонду за надане авто», каже місцевий мешканець Володимир Мамченко.

У Павлограді є багато закладів та установ, які регулярно мають відвідувати маломобільні люди та особи з інвалідністю. Зокрема, міський територіальний центр соціального обслуговування. Протягом року він надає допомогу понад 1000 осіб, тому наявність автотранспортного засобу є дуже значущою для людей.

“І серед переселенців, і серед місцевих мешканців багато людей з інвалідністю. Особливої уваги потребують ті, хто не може пересуватись без візка. Тому спеціалізований транспорт дуже важливий для комфортного пересування людей у нашій громаді”, каже директорка Павлоградського міського територіального центру Наталя Мирошниченко.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Передачі автомобілів відбулись в межах проєкту “Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні” від БФ “Право на захист” як партнера Консорціуму Реагування (Ukraine Response Consortium), координованого міжнародною благодійною організацією ACTED. Програма здійснюється за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Exit mobile version