На головну Війна Першотравенець передавав ворогу інформацію про українські літаки

Першотравенець передавав ворогу інформацію про українські літаки

Мешканець Першотравенська виявився колаборантом. Очікуючи «приходу» окупантів до його міста, він надав згоду співробітнику фсб рф допомагати у зборі даних про українську армію. Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Чоловік фіксував рух української авіації, розташування аеродромів та блокпостів. У текстових повідомлення він зазначав час прольоту, напрям, кількість та модель літаків. Повідомлення надсилав через «Телеграм», а гроші за зраду отримував на картку. За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого «куратора» з фсб до 4 тис. грн. Для конспірації гроші зраднику переказували за допомогою криптовалютного гаманця.

Також в Службі безпеки України додають, що зрадник передавав загарбникам локації військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, які задіяні для постачання боєприпасів на фронт. Для виконання розвідзавдань виїжджав на місцевість, де приховано спостерігав за об’єктами, а також розпитував потрібну йому інформацію у людей.

Читайте також: На суді павлоградець, який писав про «русский Крым», визнав провину

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з фсб.

Колаборанту вже повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його тримають під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Exit mobile version