На головну Новини У Павлограді чоловіки намагалися продати авто, які ввезені як «гуманітарка»

У Павлограді чоловіки намагалися продати авто, які ввезені як «гуманітарка»

21 квітня жителів Дніпра (32 та 26 років) затримали на місці злочину — під час продажу автомобілів, призначених для військових, цивільним покупцям. Про це повідомляє Павлоградський райвідділ поліції.

Машини Land Rover та Mitsubishi Shogu іноземні благодійники передали як гуманітарну допомогу для потреб військових для України. Натомість зловмисники через сайт продажу автомобілів знайшли потенційного покупця та за $9 200 продали автомобілі.

Машини та гроші вилучили як речові докази. Зловмисників доставили до Павлоградського районного відділу поліції.

Найближчим часом чоловікам буде повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Слідчі заходи відбулися спільно з співробітниками сил і засобів Департаментом контррозвідки Служби безпеки України, Оперативного угруповання військ «Запоріжжя», Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Exit mobile version