На головну Новини Новий міністр освіти пропонує обговорити кількість шкільних предметів

Новий міністр освіти пропонує обговорити кількість шкільних предметів

Фото www.dw.com

Два роки ковіду та рік повномасштабного вторгнення призвели до високого навантаження на дітей — як психологічного, так і розумового. Мова йде про і про велику кількість предметів, і про навчання онлайн, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене.

Про це новий міністр науки та освіти України Оксен Лісовий розповів на своїй Фейсбук-сторінці.

«У 7-9 класі діти наразі мають близько 20 предметів. Таку кількість складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання (подекуди без гаджетів, адаптованих навчальних програм тощо). А в наших умовах – це на межі можливостей. Тож зрештою діти все одно зосереджуються на тих предметах, які обирають для себе як пріоритетні. Це я бачу і як батько, і тривалий час спостерігав як директор Малої академії наук», — написав Лісовий.

За його словами, питання не в тому, скільки буде предметів,а  вирму, як оптимізовані навчальні програми, яке навантаження отримують діти на уроках і на домашнє опрацювання, в якій формі відбувається навчання.

«Згідно з Законом “Про освіту” 2017, у старшій профільній школі, починаючи з 2027 року, діти зможуть обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися. Відповідно, це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці», — написав він.

Exit mobile version