На головну Новини Проводитимуть вимірювання: один день на Дніпропетровщині буде світло в усіх

Проводитимуть вимірювання: один день на Дніпропетровщині буде світло в усіх

Фото www.istockphoto.com

Протягом двох тижнів енергетики вимірюватимуть об’єми споживання в кожній з областей. Тому на Дніпропетровщині 16 лютого планують не вимикати світло взагалі, а в інші дні будуть зміни у графіках.

Про це повідомили в «Укренерго».

«Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Більш конкретну інформацію ви зможете отримати від обленерго в своєму регіоні.  Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів», — зазначили у повідомленні.

Завдяки вимірам можна буде побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Це дасть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення та ін.

«Отримані результати дозволять нам скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах», — кажуть в «Укренерго».

Режимні виміри перенесуть, якщо знову буде ракетна атака на енергосистему України.

Exit mobile version