На головну Новини Вирішальними для суду у справі збиття Боїнгу MH-17 став слідчий експеримент, який...

Вирішальними для суду у справі збиття Боїнгу MH-17 став слідчий експеримент, який проводили у Павлограді

Окружний суд Гааги виніс перше рішення у справі збитого над Донеччиною пасажирського літака, що виконував рейс MH-17. Двох громадян рф Ігора Гіркіна та Сергія Дубинського, а також одного громадянина України Леоніда Харченка визнано винними у збитті літака. Їм усім призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У Павлограді проводився унікальний слідчий експеримент з контрольованого підриву зенітно-керованих ракет 9М38М1 ЗРК «БУК». Результати експерименту виявилися вирішальними для експертних висновків.

У суді доведено, що ЗРК «Бук», з якого було збито MH-17, привезли з росії в Україну, а потім вивезли назад. Також офіційно зафіксовано, що рф постачала зброю та фінансувала терористичну організацію «днр».

Загалом міжнародна слідча група, до складу якої також входять слідчі СБУ, зібрала безпрецедентну доказову базу:

  • проаналізувала понад 5,5 млрд сторінок інформації в інтернеті (фото, відео, публікації в соціальних мережах та ЗМІ, блоги, форуми тощо);
  • вивчила понад 1,5 млн телефонних дзвінків у районі запуску ракети та вздовж її маршруту;
  • допитала як свідків понад 260 осіб;
  • провела понад 3 тис. різноманітних експертних досліджень.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року у небі над Україною було збито пасажирський літак «Боїнг 777» рейсу MH-17, який належав авіакомпанії «Малайзійські авіалінії». Це призвело до загибелі 298 людей: громадян 10 країн (у тому числі близько 80 дітей).

Exit mobile version