На головну Новини Мешканці Дніпропетровщини отримуватимуть водійські посвідчення за новими правилами

Мешканці Дніпропетровщини отримуватимуть водійські посвідчення за новими правилами

Мешканці Дніпропетровщини, які вирішили стати драйверами, отримуватимуть водійське посвідчення за новими правилами. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Аби отримати водійське посвідчення необхідно записатися до автошколи. Там пройти теоретичну підготовку та отримати по це свідоцтво. Далі скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС. Він дасть право переходити до практичного навчання.

Після цього знову до автошколи – опановувати практику. Насамкінець потрібно здати внутрішній практичний іспит в автошколі. І ще один, головний – у сервісному центрі МВС.

Такі правила діють для тих, хто вирішив отримати водійське посвідчення після 24 липня.

Раніше майбутні водії опановували теорію і практику в автошколі, а вже потім здавали іспити у сервісному центрі МВС.

«Майбутні водії вчитимуться кермувати, коли вже добре засвоїли теорію. Виїжджаючи на авто, будуть дотримуватися правил дорожнього руху», – вважає головний спеціаліст відділу сервісного центру МВС у Дніпропетровській області Костянтин Винниченко.

Екзаменатор одного із сервісних центрів МВС Артем Скітенко каже, з першого разу успішно складають теорію більш ніж половина відвідувачів. На офіційному сайті є спеціальний тренажер із питаннями на правила дорожнього руху, можна готуватися.

«Теоретичний іспит люди здають у спеціальному екзаменаційному класі. Аби його скласти потрібно не більше 20 хвилин. Ті, хто гарно підготувався, справляються іноді навіть за 5 хвилин. Дається 20 питань, допустити можна не більше двох помилок», – зазначив Артем Скітенко.

Дніпрянин Геннадій Бабінцев за кермом понад 30 років. Прийшов до сервісного центру замінити водійське посвідчення старого зразка на нове. Розповідає, іспитів йому вже здавати не треба – людина з досвідом.

«В Україні мої старі права були дійсні. Але я хочу вивезти на машині онучку закордон, там моє посвідчення не пройде», – розповів Геннадій Бабінцев.

Загалом з початку війни у підрозділах Дніпропетровського регіонального сервісного центру МВС видали понад 35 тис. водійських посвідчень.

Exit mobile version