На головну Новини На Дніпропетровщині пожежники провели навчання для духовенства (ФОТО та ВІДЕО)

На Дніпропетровщині пожежники провели навчання для духовенства (ФОТО та ВІДЕО)

Фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій провели заняття, присвячене протипожежній безпеці. Воно відрізнялося незвичними слухачами — священнослужителями місцевих храмів різних конфесій. Заняття пройшло 2 квітня на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Дніпропетровській області.

Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, що створює небезпеку пожежі.

5dn

Фахівці нагадали священикам, що храми мають бути обладнані засобами протипожежного захисту, мати інструкції з протипожежної безпеки, шляхи евакуації та ін. Усі служителів храму обов’язково ознайомлюють з правилами пожежної безпеки, після чого священики ставлять підписи у спеціальному журналі.

Викладач навчально-методичного центру на спеціальному манекені продемонстрував, як треба надавати домедичну допомогу у випадку, якщо лихо все-таки трапиться у церкві. Крім цього, для священників провели практичний тренінг — їх навчали гасити полум’я вогнегасником.

Священнослужителі зазначили, що такі навчання є корисними для них, та запросили представників служби порятунку провести лекції у храмах.

Довідка:

У Дніпропетровській області налічується більше 300 культових споруд.

Якщо Вам сподобався цей матеріал, поділіться ним у соціальних мережах. Наш сайт не залежить від політиків та олігархів. Тому ми маємо можливість оперативно та без цензури надавати об’єктивну та неупереджену інформацію про політичні, економічні, соціальні процеси в регіоні. Робота команди журналістів та редакційної колегії відбувається за власний рахунок. Подальше фінансування проекту передбачається за рахунок підтримки громади або інших громадських організацій. Підтримайте проект Павлоград.dp.ua!

Exit mobile version