На головну Новини Держава надасть гранти до 250 тис. грн на новий бізнес: подробиці

Держава надасть гранти до 250 тис. грн на новий бізнес: подробиці

Українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн в межах нової урядової програми «єРобота». Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 21 червня.

«Будь-який українець, що має бізнес-план, і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Ми плануємо видати 20 тисяч таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік — 5 млрд грн. Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що учасником програми може стати будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес. Для отримання гранту треба буде подати заявку через портал Дія чи відділення «Ощадбанку», додавши до заявки бізнес-план.

«Протягом 10 робочих днів експерти «Ощадбанку» та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проекту, і якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти будуть перераховані на ваш рахунок», — зазначив очільник Уряду.

Держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З цього рахунку, за його словами, можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду.

«Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу», — зауважив Прем’єр-міністр.

Exit mobile version