На головну Новини В Павлограді знову мітингували проти закриття медсанчастин

В Павлограді знову мітингували проти закриття медсанчастин

Жителі мікрорайонів ПМЗ, ПЗТО, Новий прийшли до будівлі спеціалізованої медико-санітарної частини №7 з вимогою не закривати медичний заклад. Мітинг відбувся 20 лютого і налічував близько півсотні учасників.

Нагадаємо, що у зв’язку з передачею на баланс міста усіх медичних закладів Павлограда, на утримання СМСЧ №7 на селищі ПЗТО і №15 на селищі ім. 18 вересня, коштів не вистачає.

Читайте за темою: Міський бюджет тепер має утримувати 8 медичних закладів

До мітингарів вийшла головний лікар СМСЧ №7 Наталя Лаппо, яка пояснила, що закривати лікарню не будуть, але спеціальна комісія, створена при міськвиконкомі пропонує закрити стаціонарні відділення.

З 16 квітня на медпрацівників очікує скорочення. В лікарні зараз числиться 468 співробітників, з яких 34 — в декретній відпусці, 95 — пенсіонери. Для обслуговування двох амбулаторій залишать 134 співробітників.

Наталя Лаппо пропонує створити на базі стаціонарних відділень СМСЧ №7 реабілітаційний центр для людей, які перенесли інсульт, інфаркт, травми та професійні захворювання (ХОЗЛ, радикулопатії, артрози тощо). 136 медиків будуть працювати, якщо в СМСЧ №7 залишать лікарню відновлювального лікування. Іншим доведеться шукати нову роботу.

Для вирішення долі медичних закладів Павлограда в місті створено спеціальну комісію. До неї увійшли депутати міської ради і медики. Комісія має підготувати оптимальні проекти для реорганізації медичних закладів.

Паралельно з цим міська рада направила звернення до Кабміну України з проханням виділити кошти на утримання павлоградських медсанчастин.

Тим часом жителі селища ПЗТО вже збирають новий мітинг, який призначено на 28 лютого.

IFr5G2c7ECQ

Такий плакат розмістили жителі селища ім. 18 вересня
 

Якщо Вам сподобався цей матеріал, поділіться ним у соціальних мережах. Наш сайт не залежить від політиків та олігархів. Тому ми маємо можливість оперативно та без цензури надавати об’єктивну та неупереджену інформацію про політичні, економічні, соціальні процеси в регіоні. Робота команди журналістів та редакційної колегії відбувається за власний рахунок. Подальше фінансування проекту передбачається за рахунок підтримки громади або інших громадських організацій. Підтримайте проект Павлоград.dp.ua!

Exit mobile version