На головну Новини Межиріцький народний музей святкує 50-річний ювілей

Межиріцький народний музей святкує 50-річний ювілей

Музей с. Межиріч Павлоградського району сьогодні святкує ювілей. Ініціатором його створення 50 років тому став місцевий мешканець Михайло Охотник. Йому допомагали  керівники колгоспу та спеціальна рада, яка складалася з 10 чоловік — вчителів, ветеранів Великої Вітчизняної та Громадянської війн.

Михайло Охотник став першим директором закладу.

За досягнуті успіхи у створенні експозицій в 1971 році музею присвоїли звання «народного».

У 2013 році рішенням сесії Межиріцької сільської ради музей став комунальним закладом «Межиріцький народний історико-краєзнавчий музей».

Зараз музей займає 250 м2 експозиційної площі, має 6 експозиційних залів. В ньому налічується 1 961 експонатів, з них З5 — належить до музейного фонду України. Тут проводяться різноманітні виставки, семінари, уроки історії, зустрічі з цікавими людьми.

 Якщо Вам сподобався цей матеріал, поділіться ним у соціальних мережах. Наш сайт не залежить від політиків та олігархів. Тому ми маємо можливість оперативно та без цензури надавати об’єктивну та неупереджену інформацію про політичні, економічні, соціальні процеси в регіоні. Робота команди журналістів та редакційної колегії відбувається за власний рахунок. Подальше фінансування проекту передбачається за рахунок підтримки громади або інших громадських організацій. Підтримайте проект Павлоград.dp.ua!

Exit mobile version