На головну Новини В Павлограді на братське кладовище планують витратити близько 500 тис. грн

В Павлограді на братське кладовище планують витратити близько 500 тис. грн

У проекті рішення міської ради «Про затвердження заходів до програм на 2015 рік» на капітальний ремонт братського кладовища по вул. Караванченко заплановано 482 723 грн.

Братське кладовище по вул. Караваченко є пам’яткою історії місцевого значення і з 1970 року знаходиться на державному обліку.

Зараз на території кладовища поховано 80 тіл, які знаходяться в братських могилах. Останній раз на кладовищі по вул. Караванченко ховали двох невідомих солдат, знайдених під час господарських робіт на території приватного будинку по вул. Горького. Поховання відбулося 7 травня 2014 року.

Пам’ятник, який зараз можна побачити на братському кладовищі, встановили в 1975 році. До цього там стояла інша скульптура під назвою «Воїн з автоматом і каскою».

Міська рада повідомляє, що роботи по благоустрою кладовища щороку проводить КП «Затишне місто», але за увесь час з року встановлення першого пам’ятника на братському кладовищі — тобто вже 40 років — капітального ремонту не проводилося.

Які саме роботи планують проводити на кладовищі в цьому році, уточнити не вдалося. На запит Павлоград.dp.ua про кошторис проекту, виконавчий комітет повідомив наступне:

«На сьогоднішній день проектно-кошторисна документація знаходиться на погодженні в експертизі, тому надати копії кошторису та ескізу неможливо».

Яка сума буде вказана в новій редакції рішення міської ради «Про затвердження заходів до програм на 2015 рік» стане відомо завтра, на сесії міської ради.

P1270007

Якщо Вам сподобався цей матеріал, поділіться ним у соціальних мережах. Наш сайт не залежить від політиків та олігархів. Тому ми маємо можливість оперативно та без цензури надавати об’єктивну та неупереджену інформацію про політичні, економічні, соціальні процеси в регіоні. Робота команди журналістів та редакційної колегії відбувається за власний рахунок. Подальше фінансування проекту передбачається за рахунок підтримки громади або інших громадських організацій. Підтримайте проект Павлоград.dp.ua!

Exit mobile version