На головну Новини На депутатському семінарі лунала критика роботи Громадської комісії

На депутатському семінарі лунала критика роботи Громадської комісії

Розгляд заяв на вступ до складу Громадської комісії закінчився дискусією між депутатським корпусом і громадськими активістами. Читайте за темою: Заяву на вступ Громадської комісії подали 6 активістів

«У деяких депутатів вже виникають питання, в чому полягає робота Громадської комісії? Ви просиділи мовчки увесь депутатський семінар, сесії, не поставили жодного питання щодо бюджету. Потім в Інтернеті з’явилася стаття, в якій ви критикуєте бюджет… », — звернувся міський голова Іван Метелиця до членів Громадської комісії.

Іван Метелиця наголосив, що комісія має надавати рекомендації щодо діяльності органів місцевого самоврядування, допомагати роботі міської ради, а не лише критикувати. У відповідь члени Громадської комісії відповіли, що у них не було достатньо часу ознайомитися з проектами рішень сесії.

«Проекти публікують на офіційному сайті міськради за 10-20 днів до сесії. Крім того, починаючи з грудня, збиралися депутатські комісії, питання бюджету 6 годин обговорювалося на депутатському семінарі. За цей час від комісії не поступило жодної пропозиції або запитання. Якщо комісія не буде працювати, а лише буде казати «як все погано», рада може її ліквідувати», — сказав Іван Метелиця.

Довідка: 
 
Громадська комісія — це спеціальний орган при виконавчому комітеті Павлоградської міськради, який був створений за ініціативи громадських активістів. На минулій сесії було прийнято Положення про Громадську комісію. Основними функціями органу визначені контроль і надання рекомендацій щодо діяльності органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та бюджетних установ. Зараз у складі комісії шість громадських діячів — Віктор Абрамас, Наталя Коломійченко, Іван Щербина, Володимир Курдюков, Микола Осіпчук, Анатолій Солодовник.
 
Якщо Вам сподобався цей матеріал, поділіться ним у соціальних мережах. Наш сайт не залежить від політиків та олігархів. Тому ми маємо можливість оперативно та без цензури надавати об’єктивну та неупереджену інформацію про політичні, економічні, соціальні процеси в регіоні. Робота команди журналістів та редакційної колегії відбувається за власний рахунок. Подальше фінансування проекту передбачається за рахунок підтримки громади або інших громадських організацій. Підтримайте проект Павлоград.dp.ua!

Exit mobile version