На головну Новини Виконком «підсилили» Громадською комісією

Виконком «підсилили» Громадською комісією

Павлоградська міська рада прийняла рішення про затвердження Положення про Громадську комісію. Це відбулося на останній сесії, яка пройшла 28 січня.

Громадська комісія має включати 9 представників громадських і політичних об’єднань Павлограда. Кількість учасників громадської комісії дорівнює кількості членів виконкому.

Зараз комісія включає 6 членів, ще 3 місця є вакантними. Серед членів комісії сьогодні Віктор Абрамас, Наталя Коломійченко, Іван Щербина, Володимир Курдюков, Микола Осіпчук, Анатолій Солодовник.

Читайте по темі: Ноу-хау від павлоградських депутатів

Комісія планує контролювати і надавати рекомендації щодо діяльності органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та бюджетних установ. Також комісія планує попередньо розглядати програми соціально-економічного і культурного розвитку міста, здійснювати контроль за виконанням рішень міської ради тощо.

Громадська комісія має право отримувати письмові відповіді на свої запити від органів місцевої влади, створювати робочі комісії і групи для обговорення проблем міста, брати участь в засіданнях виконкому. Згідно Розділу ІV п. 4.4 Положення, рекомендації Громадської комісії підлягають обов’язковому розгляду органами місцевого самоврядування.

Окрім прав, комісія отримала і обов’язки: члени нового органу повинні обов’язково приходити на засідання виконкому, щорічно Громадська комісія має оприлюднювати звіт про свою роботу.

Exit mobile version