На головну Новини На захист репутації павлоградського хореографа підготували заяву до міліції та прокуратури

На захист репутації павлоградського хореографа підготували заяву до міліції та прокуратури

Батьки дітей, що відвідують танцювальний колектив «Вікторія», 13 січня  написали колективну заяву в Павлоградську міжрайонну прокуратуру та міліцію. Вони обурені відео, яке з’явилося в соціальних мережах і стосується керівника колективу «Вікторія» Сергія Яценко.

7 січня в соціальній мережі «Вконтакті» з’явилося відео під назвою «Павлоградський педофіл Сергій Яценко». Відео викликало великий суспільний резонанс і дискусію.

На відео показано скріншоти з екрану мобільного телефону, на яких начебто викладач хореографії Палацу творчості дітей та юнацтва м. Павлограда спілкується на інтимні теми із  15-річним хлопцем. На наступних кадрах  — його на вулиці «допитують» невідомі. Вимагають назвати своє ім’я та прізвище, сімейне положення, сексуальну орієнтацію, місце роботи.Вивертають кишені та говорять про начебто знайдену клізму (на відео її не видно). В грубій формі принижують його (дають ляпасів, обзивають, ставлять на коліна), відбирають телефон та намагаються зателефонувати його матері…

Після публікації відео Сергій Яценко зник і на телефонні дзвінки не відповідає.

«Дане відео було розіслано на адреси наших малолітніх (неповнолітніх) дітей у соціальній мережі «Вконтакті», що є грубим порушенням громадського порядку та спричинило істотну моральну та психологічну шкоду дітям та інтересам багатьох осіб», — йдеться у зверненні батьків.

2015114185455

Батьки дітей і співробітники Палацу творчості дітей та юнацтва виступили на захист свого викладача. Вони стверджують, що Сергія Яценко «підставили», і схильні думати, що причиною зйомки такого відео може бути конкуренція між танцювальними колективами. Сергій Яценко  відомий хореограф не  тільки в Дніпропетровській області. В грудні 2014 року він отримав відзнаку та бронзову медаль   від президента  Української федерації спортивного танцю за тренерські заслуги та професіоналізм.  Також в останній місяць 2014 року колектив став  віце-чемпіоном області за стандартною програмою.

 «У будь-якому випадку ці люди не мали права знущатися над людиною та чинити самосуд» —  каже мама вихованця колективу «Вікторія».

Другою версією є вимагання грошей. Відео було знято 14 грудня, а оприлюднено —  лише 7 січня. Можливо, молодики намагалися шантажувати Яценко.

«Колектив «Вікторія» існує вже п’ять років та має бездоганну репутацію. Тренеру довіряють батьки і діти. Вони об’їздили з ним всю Україну, були у Польщі, Німеччині. У подорожі діти завжди вирушають з тренером, без батьків, бо життя і здоров’я своїх дітей ми повністю доручаємо цій порядній і чесній людині —  нашому тренеру. Ця група молодих людей, що викладають відео у мережі, просто хочуть знищити колектив», — розповідає мама одного із вихованців «Вікторії» Ірина.

Вихованці колективу зараз перебувають в стресі та не хочуть займатися з іншими тренерами, окрім Сергія Яценко.

Батьки сподіваються лише на допомогу правоохоронних органів і просять прокуратуру та міліцію невідкладно провести розслідування та відкрити кримінальну справу.

Exit mobile version