На головну Новини Гіпертоніки знову можуть купувати ліки за зниженими цінами

Гіпертоніки знову можуть купувати ліки за зниженими цінами

Державне регулювання цін на ліки для хворих артеріальною гіпертензією діє із червня 2012 року. Проте, із січня 2014 програма була призупинена. І зараз програма знову в дії.

Це значить, що гіпертоніки знову мають можливість придбати ліки за пільговими цінами.

Ліки, що відносяться до першої категорії мають 90% знижку, друга категорія – 50-70% і ліки третьої категорії таких пільг не мають і відпускаються за повною вартістю. Для кожного пацієнти ліки підбираються індивідуально із різних категорій.

За повідомленням заступника головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Павлограда Ірини Гришиної, артеріальною гіпертензією в місті страждають 20 тис. чоловік. (30% населення міста).

Проте, насправді таких людей в місті значно більше. Адже не всі звертаються до медзакладів і лікуються самотужки. А ті у кого виявили захворювання, нерідко лікуються нерегулярно. І як наслідок, в місті значно виріс показник захворювання ішемічною хворобою серця (на 11%). Виросла також і смертність від цієї недуги – на 4% , від інсультів – на 14% .

Лікарі вважають, що це є прямим результатом нерегулярного лікування гіпертонії. Медики сподіваються, що введення в дію пільгових цін на ліки , покращить якість лікування, а значить і попередить ускладнення від захворювання гіпертонією.

Для того, аби придбати ліки від гіпертонії за знижками, необхідно звернутись до сімейного лікаря, дізнатись який препарат найефективніший і отримати рецепт.

Exit mobile version