На головну Новини На шахті Героїв Космосу презентували нове обладнання

На шахті Героїв Космосу презентували нове обладнання

Завдяки новій підйомній вугільній машині ДТЄК ШУ Героїв космосу вдвічі збільшить обсяг видобутого вугілля

Введення в експлуатацію нової підйомної вугільної  машини виробництва Corum Group дозволить удвічі (із 1,5 млн тонн до 3 млн тонн) збільшити річний обсяг видобутого вугілля та забезпечити безперебійну роботу  підприємства на багато років. Стара підйомна машина за 35 років експлуатації застаріла морально та фізично. Підйомна машина на шахті є дуже важливим механізмом, бо від її роботи залежить життя всього підприємства. Адже на шахті підйомна машина лише одна. Тому установка такої машини – то основна частина масштабної реконструкції комплексу по підйому, передачі та транспортуванню вугілля. В реалізацію цього проекту ДТЕК інвестує 153,5 млн грн.

 

Наразі виробничий процес завантаження та транспортування вугілля повністю автоматизований. Машина оснащена спеціальними датчиками, котрі миттєво оповіщають про будь-які збої  в роботі. Це дозволяє оперативно усувати неполадки та не допускати простоїв в роботі. Це значить, що підприємство в цілому може працювати значно ефективніше.

««ДТЭК продовжує розвивати підприємства, відновлювати пошкоджені через бойові дії електромережі, допомагати у відновленні інфраструктури Сходу України. Неможна домогтися розвитку держави, регіону, підприємства – руйнуючи. Завдяки цьому проекту компанія ДТЕК забезпечить безперебійну роботу цього підприємства на найближчі десятки років і збереже робочі місця зі стабільною зарплатнею» – відзначив директор з видобутку вугілля ДТЕК Андрій Смірнов.

ДТЭК
Наступним етапом стане модернізація технологічного комплексу для відвантаження вугілля .

 

Також  триватиме процес вдосконалення машини: вона буде  додатково  оснащена спеціальним програмним забезпеченням, завдяки котрому вона  не лише  сповіщатиме  про неполадки в процесі підйому вугілля, але й аналізуватиме та попереджатиме їх.

Повністю завершити реалізацію всього проекту планується до кінця 2016 року.

Exit mobile version