На головну Новини Ліси Дніпропетровщини посилено патрулюються

Ліси Дніпропетровщини посилено патрулюються

Із настанням спекотної погоди патрулювання лісових масивів Дніпропетровської області значно активізувалось.

В рейдових мобільних групах задіяні працівники лісового та мисливського господарств, державтоінспектори та правоохоронці. Рейди проводяться переважно у вихідні та святкові дні на території 9-ти лісництв області.

Мета проведення таких рейдів – виявлення фактів порушення відпочиваючими протипожежної безпеки у лісах та проведення роз’яснювально–профілактичної роботи з населенням.

Окрім цього, враховуючи проведення у Донецькій та Луганській областях антитерористичної операції, мобільними групами вживаються заходи щодо виявлення озброєних груп, які намагаються проникнути до Дніпропетровської області лісовими масивами, в обхід блокпостів.

Управління внутрішніх справ у Дніпропетровській області звертається до мешканців регіону із проханням бути обережними й уважними під час відвідування лісу. В пожежонебезпечний період у лісових масивах не можна використовувати відкритий вогонь, кидати на землю непогашені сірники та недопалки, спалювати сміття на території лісових масивів чи поряд з ними.

Адже, як свідчить статистика, лісові пожежі, як правило, трапляються за причиною необережного поводження із вогнем відпочиваючих.

Довідка.

На території Дніпропетровської області знаходиться 49 лісових масивів, загальною площею 197 тисяч гектар.

Exit mobile version