На головну Новини На мера Павлограда покладена відповідальність за 80 млн грн боргу за газ

На мера Павлограда покладена відповідальність за 80 млн грн боргу за газ

Комунальні підприємства Павлограда винні за спожитий газ 80,7 млн грн. Це 2% від загального боргу Дніпропетровської області, який становить 3.3 млрд грн.

Найбільший борг накопичив Кривий Ріг — 1 млрд 818 млн грн або 55% від усієї суми Дніпропетровщини.

«Комунальні підприємства-боржники повністю підпорядковані місцевій владі. Тому, якщо школи,  лікарні та будинки громадян залишаться без тепла й води, саме мери міст будуть нести персональну відповідальність за цю ситуацію», — наголошують в управлінні паливно-енергетичного комплексу  та енергозбереження Дніпропетровської  обласної держадміністрації.

На нараді, яка пройшла в облдержадміністрації, заступник голови ОДА Олег Кужман наголосив, що від керівників міст регіону вчасно не надійшло жодного погодженого з НАК «Нафтогаз України» графіку погашення боргів.

«Треба покласти край практиці з минулого, коли місцеві ділки при владі заробляють гроші на комунальних боргах.  Аби вплинути на мерів-боржників, обласна держадміністрація планує залучати представників правоохоронних органів, громадськості та ЗМІ. Ми кожного тижня будемо розповідати громадам, як очільники міст працюють над питанням погашення боргів», — пообіцяв Олег Кужман.

DIAGRAMMA_01

Exit mobile version