На головну Новини У Павлограді до 12 років ув’язнення засудили ватажка ЛНР

У Павлограді до 12 років ув’язнення засудили ватажка ЛНР

Фото te.20minut.ua

Павлоградський міськрайонний суд засудив ватажка терористичного угруповання ЛНР Леоніда Пасічника за вчинення особливо тяжких злочинів. Його засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю. Вирок набрав чинності.

Про це повідомили на сторінці Павлоградського міськрайонного суду у Facebook.

Будучи громадянином України, Леонід Пасічник, після переходу на сторону проросійських сил, був обраний на посаду «голови ЛНР». У 2022 році, під час перебування на т. з. посаді «голови ЛНР», він підписав т. з. закон про проведення на тимчасово окупованій території Луганської області референдуму з питання приєднання зазначених територій до рф на правах адміністративно-територіальної одиниці.

Також зрадник публічно закликав в засобах масової інформації, мережі Інтернет, мессенджері «Telegram» про необхідність приєднання т. з. «ЛНР» до рф, безпосередньо брав участь в організації та проведенні незаконних виборів, які було проведено на тимчасово окупованій території Луганської області у вересні 2023 року.

«Судовий розгляд у кримінальному провадженні відбувався за відсутності обвинуваченого (in absentia) в порядку ч. 2 ст. 7 КПК України, оскільки засуджений перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області», ― зазначили у суді.

Exit mobile version