На головну Новини Питання вирішене: Павлоград залишає свою назву

Питання вирішене: Павлоград залишає свою назву

Сьогодні, 9 жовтня, у Верховній Раді України відбулося голосування за проєкт Постанови про перейменування деяких українських міст, зокрема Синельникового (на Ріднопілля) та Павлограда (на Матвіїв).

Однак, необхідних голосів від депутатів набрано не було.

Про це повідомив у Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

За перейменування Павлограда у місто Матвіїв, а Павлоградського району — у Матвіївський — проголосували 167 депутатів, тоді як для погодження Постанови потрібно щонайменше 226 голосів.

Таким чином, Павлоград залишає свою назву.

«Я дякую депутатам Верховної Ради за підтримку і розуміння, які вже вдруге не підтримали перейменування міста. Згідно законодавства, питання про перейменування більше не повинно ставитись на голосування. При цьому я підтримую і Президента, і Уряд, і в цілому політику деколонізації, дерусифікації та декомунізації. Але стосовно Павлограда — це не той випадок. Ніякого відношення до цього назва не мала. Тому я усіх вітаю! Залишаємось Павлоградом!», — повідомив очільник міста Анатолій Вершина у коментарі для ПТРК.

Нагадаємо, минулого року Павлоградська міська рада проводила онлайн-опитування павлоградців щодо перейменування міста, за  результатами якого близько 90% опитаних містян висловились проти зміни назви.

Exit mobile version