На головну Поради Фаршировані яйця: рецепт оригінальної страви з найсмачнішою начинкою

Фаршировані яйця: рецепт оригінальної страви з найсмачнішою начинкою

Однією із універсальних закусок прийнято вважати фаршировані яйця, які ідеально підійдуть для святкового столу. Головна увага звернена на те, щоб правильно підібрати начинку, тому що варіантів її виконання величезна кількість. Найчастіше доводиться для одного рецепта використовувати кілька начинок, щоб запропонувати гостям та постояльцям різноманітність.

Але можна зупинитися на класиці, використовуючи бринзу, консервований тунець, авокадо та оселедець. Непоганим варіантом буде додавання соусу Тартар із пряними травами від виробника Торчин. Придбати такий соус можна за посиланням https://torchyn.ua/recipes/farshirovani-yayca-8-smakiv, де також є кілька оригінальних рецептів фаршированих яєць. Залишається лише провести експерименти, після чого насолодитися неперевершеними смаковими якостями.

Поради та секрети приготування

Ключове правило в тому, щоб правильно зварити яйця, адже жовток повинен злегка змінити колір і стати блідим, при цьому мати пухку структуру. Після закипання потрібно варити рівно 8 хвилин. Якщо продовжити варіння до 10 хвилин, тоді жовток буде сухим та щільним. Кожен із варіантів може використовуватись і все залежить від особистого смаку.

Яйця необхідно помістити в холодну воду після варіння, щоб легко очистити шкаралупу. Як варіант приготування – довести яйця до кипіння, закрити кришкою та чекати, доки вони самі доваряться. У другому варіанті яйця будуть ніжними по смаку, і різниця буде помітною відразу.

Варіанти начинок

Заздалегідь з холодильника потрібно дістати вершкове масло, щоб воно стало м’яким та готовим до використання. У каструлю скласти 12 яєць і зварити одним із зазначених вище способів. Їх потрібно розрізати на дві рівні частини та залишити жовток для начинок:

  1. Перше начиння. Чотири жовтки помістити в ємність, додати очищений авокадо, налити 1 столову ложку лимонного соку і насипати сіль за смаком. Розім’яти всі виделкою для отримання однорідної маси або використовувати блендер;
  2. Друге начиння. Покласти в блендер 100 г оселедця, додати 30 г цибулі і створити однорідну консистенцію. Перекласти суміш у миску, додати чотири жовтки та 40 грам вершкового масла, розім’яти вилкою і перемішати;
  3. Третє начиння. Близько 100 г бринзи натерти, перекласти в миску, додаючи 40 г масла і 4 жовтки. Все це розім’яти вилкою та отримати однорідну суміш.

Після підготовки начинок залишається лише перемістити її в половинки яєць і за необхідності прикрасити петрушкою. Для зручності можна використовувати кулінарний шприц, хоча обійтися невеликою ложкою.

Exit mobile version