На головну Новини У Павлограді комуністам доведеться позбутися «комунізма»

У Павлограді комуністам доведеться позбутися «комунізма»

У квітні 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». У зв’язку з цим ряду політичних партій та громадських організацій Павлограда доведеться привести назву і установчі документи у відповідність до цього закону. Про це повідомляє реєстраційна служба Павлоградського міськрайонного управління юстиції.

Свої назви мають змінити політичні партії: Павлоградська міська організація Комуністичної партії України (оновленої), зареєстрована у 2002 році (керівник — Віра Корнєва), Павлоградська міська організація Комуністичної партії робітників і селян (зареєстрована у  2001 році, керівник — Володимир Ареф’єв) та Павлоградська міська організація  Комуністичної партії України (зареєстрована ще у 1993 році, керівник — Тетяна Дацько).

Є велика вірогідність, що діяльність цих партій буде заборонена — позов про заборону Компартії України вже розглядає Київський апеляційний адміністративний суд. Про це повідомляє офіційний веб-портал «Судова влада України».

Серед громадських організацій міста Павлоград.dp.ua виявили Павлоградську міську молодіжну громадську організацію «Ленінська комуністична спілка молоді», зареєстровану в 1999 році.

«У разі невиконання юридичними особами, політичними партіями, іншими об’єднаннями громадян, друкованими засобами масової інформації вимог цього закону, їхня діяльність/випуск підлягає припиненню в судовому порядку», — йдеться у повідомленні реєстраційної служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції.

Використання у назві символіки комуністичного або нацистського режимів є підставою для відмови у реєстрації юридичної особи, органу ЗМІ, політичної партії або іншого об’єднання людей.

Щоб змінити назву та установчі документи, партіям або об’єднанням громадян треба звертатися до реєстраційної служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції.

Exit mobile version