На головну Новини Міський голова Павлограда розповів про ситуацію з полігоном твердих побутових відходів

Міський голова Павлограда розповів про ситуацію з полігоном твердих побутових відходів

Фото georgeherald.com

У Павлограді в цьому році виділили близько 5,5 млн грн на ліквідацію надзвичайної ситуації на Полігоні твердих побутових відходів. Це питання підіймалося на спільному засіданні Громадської ради, Молодіжної ради і Ради ВПО 19 вересня.

«1,7 млн грн виділено на сипучі матеріали, 1 млн грн ― транспортні послуги, 3 млн грн ― на послуги спецтехніки для локалізації, ліквідації осередків тління, недопущення відкритого вогню (екскаваторо-гусечніого, колісного, самоскидів). На період загоряння КП «Затишне місто» задіює 7 одиниць власної техніки», ― повідомив міський голова Анатолій Вершина.

На полігоні проводиться примітивне сортування сміття, рекультивація, засипка будівельним сміттям, кар’єрним дріб’язком, зрошення водою.

Він зазначив, що такі полігони є майже у всіх областях України, всі вони горять. Це національна проблема, адже роками ніхто не реформував сферу поводження з відходами.

«Якщо наш полігон не горить на поверхні, то він горить всередині. Єдине, що можна зробити зі старим полігоном ― повне закриття і рекультивація», ― каже мер.

Зараз з бюджета виділили кошти на два проєкти: розробка нового полігону і закриття старого полігону.

«Я можу назвати тарифи по країнах. Наприклад, в Австрії на утилізацію тонни сміття йде 87 євро. А у нас на утилізацію невідсортованого сміття ― 4 євро», ― зазначив Анатолій Вершина.

Також він розповів, що до війни був інвестор, готовий збудувати сміттєпереробний завод. Зараз міська влада шукає нових інвесторів задля побудови такого підприємства.

Exit mobile version