На головну Новини У Павлограді військовослужбовець влаштував стрілянину в повітря

У Павлограді військовослужбовець влаштував стрілянину в повітря

Фото з відкритих джерел

Влітку 2024 року військовослужбовець придбав в одному з магазинів спиртні напої, та випив їх. Повертаючись на орендовану квартиру він зустрів незнайомців, які, нібито, вкрали гроші.

Далі чоловік пішов на орендовану квартиру, взяв вогнепальну зброю автомат Калашникова,  вийшов на двір і біля чужого домоволодіння почав стріляти у повітря:

«Маючи при собі вогнепальну зброю, усвідомлюючи, що люди, яких він бачить, не причетні до вчинення будь-яких протиправних дій відносно нього,  […] грубо порушуючи громадський порядок».

Люди викликали поліцію. Був суд, на якому обвинувачений визнав провину:

«Обвинувачений під час судового розгляду свою провину у вчиненні кримінального правопорушення визнав, суду пояснив, що 25 липня 2024 року, коли він повертався з магазину до місця проживання в м.Павлограді, його вдарили по голові невідомі та забрали грошові кошти у великому розмірі. Ці кошти він мав намір направити додому. Перебуваючи в збудженому стані, він прийшов до будинку, де проживав, взяв автомат, який йому був виданий під час виконання бойового завдання, та став шукати по вулицям міста нападників, щоб їх «налякати» та повернути вкрадені у нього гроші. В момент подій він перебував в стані алкогольного сп`яніння, але всі дії, які вчинив були викликані саме обуренням пограбування. Перебуваючи на вулиці, нервуючи, він здійснив декілька пострілів з автомата у повітря. Про скоєне жалкує, просить надати можливість проходити військову службу надалі».

Суд виніс вирок призначити чоловіку покарання ― позбавлення волі на 3 роки. До набрання вироком законної сили залишити обраний тримання під вартою з утриманням на гауптвахті. Також він має сплатити 21,9 тис. грн за експертизи.

Exit mobile version