На головну Новини Павлоград розвиває партнерство з чеським містом

Павлоград розвиває партнерство з чеським містом

Представники Павлограда та муніципалітету Новий Їчин (Чеська Республіка) 8 року провели онлайн-зустріч, організовану Асоціацією міст України. Про це розповіли на сайті «Об’єднання громад».

Анатолій Вершина, міський голова Павлограда, подякував представникам чеського муніципалітету Новий Їчин за гостинність. Він розповів, що під час навчального візиту у чеських колег було запозичено кілька ідей, які вже успішно реалізовуються в Павлограді.

Станіслав Копецький, мер міста Новий Їчин, привітав учасників зустрічі та висловив слова солідарності всьому українському народу в боротьбі проти військової агресії російської федерації.

«Він підтримав ініціативу щодо розвитку молодіжних обмінів, зазначивши, що чеська сторона готова прийняти дітей з України різного віку та забезпечити їм комфортні умови проживання, організувати програми розвитку і відпочинку, звернувши особливу увагу, що їхня громада має значний досвід міжнародних молодіжних обмінів», — йдеться у повідомленні.

Чеська сторона готова взяти на себе усі витрати, які пов’язані з проживанням та харчуванням дітей. Питання трансферу можна вирішити за рахунок залучення донорських коштів.

Також міста підпишуть Меморандум про співпрацю. Такий документ сприятиме подальшій роботі з європейськими фінансовими установами для реалізації та розвитку спільних проєктів.

На початку серпня делегація Асоціації міст України відвідала чеські муніципалітети-партнери з навчальним візитом.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Захід організовано Асоціацією міст України у рамках Проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Exit mobile version