На головну Новини У Павлограда є економічний потенціал — голова облради Лукашук

У Павлограда є економічний потенціал — голова облради Лукашук

У зв’язку з війною люди, які змушені були виїхати зі своїх домівок, навряд чи повернуться до зруйнованих регіонів у найближчий час. Багато переселенців з Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей вже переїхали на Дніпропетровщину.

Про це розповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Він зазначив, шо у таких міст як Павлоград є розвинена інфраструктура та значний економічний потенціал, що робить його привабливим для переселенців з інших регіонів, постраждалих від війни. Серед таких міст ― Дніпро, Кривий Ріг та Кам’янське. Населення у цих містах вже виросло.

В область переїхало понад 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це навантаження на інфраструктуру, яка ще до повномасштабного вторгнення і так була зношена на 60%.

«Щоб вже зараз протистояти цим викликам, ми працюємо над модернізацією інфраструктури області: підсилюємо та реконструюємо наші лікарні і школи, будуємо реабілітаційні центри та робимо все можливе, щоб забезпечити стабільне водопостачання в області. Особливо гостро це питання постало після теракту росіян на Каховській ГЕС. Робимо все, щоб освітній процес у школах був очним там, де це взагалі можливо. Також розглядаємо і плануємо добудову великої кількості незавершених об’єктів, (зокрема, обʼєктів «Великого будівництва») з пріоритетами відновлення та розвитку нашого регіону. В громадах продовжується підготовка до опалювального сезону. Процес реалізації державних завдань вже триває», — зазначив Микола Лукашук.

Exit mobile version