На головну Новини Денис Шмигаль розповів про опалювальний сезон, що насувається

Денис Шмигаль розповів про опалювальний сезон, що насувається

Фото agrarii-razom.com.ua

Відновлювальні роботи на об’єктах енергетики проходять постійно. Уряд розраховує пройти майбутній опалювальний сезон на газі власного видобутку.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Як і минулого опалювального сезону, розраховуємо пройти зиму на газі власного, українського видобутку. У газосховища вже закачано понад 10 млрд куб. м газу. До листопада плануємо збільшити цей обсяг до понад 13 млрд кубометрів», ― сказав глава уряду.

НЕК «Укренерго» отримало грант від ЄС у розмірі 100 млн євро на модернізацію, відновлення та захист підстанцій. Це частина європейської спецпрограми Ukraine Investment Facility, кошти надійдуть через німецький державний банк розвитку KfW.

20 липня стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії. Йдеться про кредити домогосподарствам під 0%, енергетичні кредити 5-7-9% для малого й середнього бізнесу, кредити для ОСББ під програму «ГрінДім».

«Вже маємо успішні кейси. Видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції. Видані перші кредити фізичним особам. Очікуємо, що завдяки державній підтримці реалізуються тисячі подібних проєктів побудови розподіленої генерації», ― сказав Шмигаль.

Exit mobile version