На головну Відео «Збережемо річки разом»: у Павлограді молодь прибрала берег річки

«Збережемо річки разом»: у Павлограді молодь прибрала берег річки

Молодь та підлітки 12 липня провели толоку на березі річки Вовча (на дамбі). А допомогло їм комунальне підприємство «Затишне місто». Захід проводив Кіноклуб «Поза прокатом» при ГО «Молодіжний центр спілкування «Позитивний Павлоград» в межах Адвокаційної кампанії «Збережемо річки разом».

«Ми дивимося документальні фільми на тематику збереження навколишнього середовища, обговорюємо їх. Я думаю, кожен сьогодні відчуває, наскільки важлива чиста вода, як природа реагує на людське втручання, на сміття. Тож, ми вирішили привернути увагу до цієї проблеми», ― каже засновниця Кіноклубу «Поза прокатом» Тетяна Волкова.

З берегу річки вивезли близько 20 мішків сміття, в основному ― це пластикові пляшки, скло, серветки. За допомогою «Затишного міста» вирубили зайву поросль, викосили траву.

Також тепер міст в Травневий парк і міський пляж прикрашають яскраві таблички із закликом не смітити на берегу річки, а кожен учасник толоки отримав еко-шопер (багаторазову тканинну торбинку для покупок) з побажанням максимально відмовитися від пластикових пакетів.

У заході взяли участь представники таких громадських організацій, як “Молодіжний центр спілкування “Позитивний Павлоград”, “Молодіжний центр “Іскра”, “Організація підводних мисливців та рибалок Дніпропетровщини”, “Сильна українська мама”.

Exit mobile version