На головну Новини Борг у майже пів мільярда грн: як збираються вирішувати проблему водоканалу «Дніпро-Західний...

Борг у майже пів мільярда грн: як збираються вирішувати проблему водоканалу «Дніпро-Західний Донбас»

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук ініціював звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке на останній сесії підтримав депутатський корпус обласної ради, з проханням розглянути можливість та виділити з держбюджету 500 млн грн обласному бюджету для погашення кредиторської заборгованості водоканалу «Дніпро-Західний Донбас».

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Лукашук зазначив, що кредиторська заборгованість ДЗД за останні три роки зросла на 220% — до 481,9 млн грн (станом на 1 червня 2024 року). При цьому рівень кредиторської заборгованості має тенденцію до постійного зростання і не покривається за рахунок ліквідації дебіторської заборгованості.

«Майже пів мільярда гривень боргу, який збільшувався протягом років — непідйомна для обласного бюджету сума в умовах війни. Ми не можемо допустити зупинку роботи обʼєкта критичної інфраструктури, який забезпечує водою жителів Павлоградського та Синельниківського районів. Станом на зараз підприємство ще не знаходиться у спільній власності територіальних громад. ДЗД працює, послуги з водопостачання надаються. Але проблема боргів залишається і її треба вирішувати», — зазначив очільник обласної ради.

Exit mobile version