На головну Новини У Павлограді подивилися фільм та обговорили його з героєм ― Дмитром «Орестом»...

У Павлограді подивилися фільм та обговорили його з героєм ― Дмитром «Орестом» Козацьким

Його позивний у 2022 році дізналася вся країна ― Орест ― адже саме він під час блокади Маріуполя був прес-офіцером полку «Азов» і розповідав усьому світу про воєнні злочини росіян. Дмитро Козацький пройшов пекло окупації Маріуполя і російського полону. І саме він став героєм документального фільму «Фортеця Маріуполь. Орест» Юлії Гонтарук (виробництво Babylon’13).

Днями у Кіноклубі «Поза прокатом» мережі кіноклубів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA дивилися цей фільм, і обговорили його саме з Дмитром Козацьким ― він вийшов з кіноклубівцями на відео-зв’язок.

«Я дуже радий бачити вас, що молодь знає про події в Маріуполі, про тих, хто обороняв Маріуполь і жителів цього міста, що ви пам’ятаєте. Для мене, як людини, яка знімала про Маріуполь, це дуже цінно», ― каже Дмитро Козацький.

Учасники Школи лідерства Центру громадської активності Західного Донбасу ставили Оресту питання про те, чи фіксував він у Маріуполі воєнні злочини, чи думав він тоді, що стане героєм документального фільму, яким був його емоційний стан, коли він спускався у бункер до цивільних, де переховувались як дорослі, так і діти…

Також Дмитро Козацький розповів про своє легендарне фото  «Світло переможе», на якому він під променями сонця, що падають усередину зруйнованих приміщень «Азовсталі» через пробиту снарядами діру у стелі.

«Мені дуже сподобався захід і розмова з Орестом. Я неначе поспілкувалася зі своїм братом — настільки невимушена, цікава була ця розмова!» ― каже Анна Фролова, тренерка школи лідерства.

«Ця зустріч відбулася в межах адвокаційної кампанії «Збережемо річки разом», в якій ми говоримо про вплив війни на Україну, права людини під час війни, майбутню відбудову та відновлення екологічного стану країни», ― поділилась журналістка, засновниця Кіноклубу «Поза прокатом» Тетяна Волкова.

Слідкувати за анонсами кінопоказів та інших заходів можна на сторінці https://www.instagram.com/pozitive_pavlograd/

Exit mobile version