На головну Новини Павлоградські кінологи взяли участь у Чемпіонаті світу для пошуково-рятувальних собак

Павлоградські кінологи взяли участь у Чемпіонаті світу для пошуково-рятувальних собак

16 червня у Словаччині завершився Чемпіонат світу для пошуково-рятувальних собак-2024, у якому взяли участь 105 спортсменів з 23 країн світу. На змаганнях були представлені 18 порід пошуково-рятувальних собак у 3 напрямах пошуку: «Природний», «Техноген», «Слід і Послух для всіх».

Про це повідомили у Кінологічній Спілці України.

У складі команди КСУ у змаганнях взяли участь представники Павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарєс. »:

Лариса Борисенко та тервюрен (бельгійська вівчарка) Bellona Venuska;

Карина Колісниченко та доберман Medina From Land Moart;

Марія Романова та малінуа Lava Helen’s Yard.

«Змагання з пошуку у техногенному завалі стали викликом для більшості спортсменів. Всі українські собаки виступали дуже добре. На жаль, не всі спортсмени отримали заліки, але в дуже важких змаганнях з Пошуку вони все ж таки отримали один Залік – Катерина Крикун-Труш і Танукі – 158 – «задовільно»! В змаганнях з Послуху були 3 виступи 92, 90 та 90 балів – «дуже добре» і ще 2 заліки на «задовільно», — повідомили у Кінологічній Спілці України.

Керівниця Павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарєс. »: Лариса Борисенко теж поділилася своїми враженнями від змагань.

«Для кожній з нас, це було долання та досвід. І дуже приємно було чути від друзів, колег та суддів з різних країн світу, високу оцінку нашої роботи, слова подяки та захоплення мужністю розрахунків, які працюють в страшних реальних місіях в Україні. Та підтримку. Ми відчуваємо її в ділах», — зазначила кінологиня.

Exit mobile version