На головну Новини На Дніпропетровщині розробляють Комплексну програму підтримки ветеранів

На Дніпропетровщині розробляють Комплексну програму підтримки ветеранів

ArmyInform

Дніпропетровська обласна рада разом з обласною державною адміністрацією працюють над розробкою Комплексної програми підтримки ветеранів війни, членів їхніх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Наразі в Україні немає єдиної затвердженої державної програми підтримки ветеранів. Це значно ускладнює розробку регіональної  програми, адже вона має містити рамку державної програми. На Дніпропетровщині затвердженої програми підтримки ветеранів також поки що немає. Є програма підтримки воїнів АТО, проте вона вже не відповідає викликам сьогодення. Ми повинні зробити все, щоб максимально допомогти нашим Захисникам і Захисницям успішно вирішити їхні проблеми, допомогти адаптуватися, інтегруватися до цивільного життя», — зазначив Лукашук.

Він додав, що у регіоні розробляють стратегію шляху ветерана після демобілізації (так званий customer journey), який містить ряд важливих етапів: оформлення документів, адаптація, інтеграція в суспільство, піклування про здоровʼя (реабілітація), соціалізація ветерана.

При розробці програми врахували усі найважливіші етапи, над якими працюватиме велика команда.

Exit mobile version