На головну Новини Україні покажуть фото павлоградця Олександра Господа, який зник під Бахмутом

Україні покажуть фото павлоградця Олександра Господа, який зник під Бахмутом

Фото https://postfactum.info

У Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Павлограді відбудеться благодійна виставка фоторобіт військовослужбовця з Павлограда Олександра Господа, відомого за позивним «Стрілок», який зник безвісти 15 травня 2023 року під час бойових дій під Бахмутом. 

Про це повідомляє сайт Пост Фактум.

Захід організовують на підтримку ЗСУ та на честь Олександра за ініціативою його близьких та побратимів. Виставка присвячена його творчості та унікальному баченню реалій війни через об’єктив. Відкриття першої благодійної експозиції світлин вже пройшло 5 червня у Гончаренко центрі в столиці.

ілюстрація художника Нікіта Тітов

Олександр Господ у 2014 році вступив до лав «Правого Сектора». У 2018 році був став сапером бригади «Холодний Яр», а з 2020 року служить у 56-тій окремій мотопіхотній бригаді. Початок повномасштабної війни «Стрілок» зустрів у селищі Піски на Донеччині, нині повністю знищеному окупантами. 15 травня 2023 року Олександр разом з побратимами проводив штурм позицій ворога під Бахмутом, та з того часу офіційно вважається безвісти зниклим.

За роки війни Олександр Господ виріс  у талановитого фотохудожника зі своїм особливим баченням і подачею матеріалу: апокаліпсис війни крупним планом крізь призму камери звичайного телефона. Ще у 2020 році він став відомим на Дніпропетровщині як автор меморіалу полеглим в ході російсько-української війни захисникам. Пам’ятник виготовили з понад 200 кг справжніх уламків снарядів, які зібрали в районі проведення ООС. Він встановлений у Павлограді біля волонтерського музею «У Діда».

Фотовиставку та благодійний аукціон проводить дружина «Стрілка» Олена Господ, яка нині займається зборами на закриття потреб ЗСУ у складі волонтерської спілки #скинь_зайве. В рамках виставки також можна буде придбати фотороботи Олександра. Кошти спрямують на збір для військових.

Фото https://postfactum.info

Exit mobile version