На головну Люди Павлоградців та гостей міста запрошують у чарівний світ аміґурумі

Павлоградців та гостей міста запрошують у чарівний світ аміґурумі

30 травня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася персональна міні-виставка в’язаних іграшок «Чарівний світ аміґурумі» майстрині Оксани Сащенко.

На виставці представлені 29 робіт у техніці в’язання гачком та спицями. Серед створених майстринею персонажів не тільки казкові та збиральні образи, а й індивідуальні лялькові портрети. Для майстрині це перша виставка.

«В’язати я вміла ще з дитинства. Мене матуся навчила, ще до школи я вміла в’язати гачком. Перша моя робота була — це килимок. Він в’яжеться по колу, так само починається, як в техніці аміґурумі», — розповідає Оксана.

За фахом вона хореографиня, багато років присвятила викладанню народних танців у Палаці творчості дітей та юнацтва. Але, після того, як проблеми зі здоров’ям завадили Оксані займатися улюбленою справою, вона знайшла натхнення у рукоділлі.

«Коли я звільнилася з Палацу творчості, я почала пробувати себе у різних техніках і згадала, що я вмію в’язати. Я бачила яскраві і цікаві роботи в інтернеті, я запалювалася і мені хотілося теж побідне зв’язати. Перші мої роботи були подарунком для моєї онучки, потім для моїх друзів, а потім вони почали замовляти іграшки на подарунки для своїх друзів», — каже Оксана.

Наразі в’язані ляльки Оксани Сащенко радують око власників не лише в Україні, а й у Польщі, Німеччині, Норвегії, Британії, Канаді та США.

Своїми улюбленими іграшками майстриня вважає котиків, яких в’язала для знайомої по фото.

Оксана каже: в’язання не лише приносить їй задоволення, а й відволікає від важких та тривожних думок.

«Зараз мій світ — це в’язання. Тут і моє натхнення, тут і моє заспокійливе, тому що коли ти в’яжеш, ти повинен уважно рахувати, ти відволікаєшся від якихось стресових ситуацій», — розповідає Оксана.

Свої іграшки майстриня не лише продає, а й віддає на благодійність, щоб підтримати збори на лікування хворих дітей чи на допомогу захисникам.

«Я пишаюся, що своєю творчістю я можу бути корисною. Тому якщо до мене звернуться волонтери, я з радістю відгукнуся. Я і сама пропоную свої роботи для якихось благодійних акцій», — каже майстриня.

Виставка в’язаних ляльок у техніці аміґурумі Оксани Сащенко працюватиме у музеї до 10 червня.

Exit mobile version